Brandaan geeft richting

Vanuit mijn jarenlange ervaring als HR-manager startte ik in 2016 Brandaan HR Consultancy. Met HR-advies, interim management en HR-projecten. Voor hospitality, retail- en groothandel, adviesbureaus en zakelijke dienstverlening. Kortom, waar medewerkers het bedrijf maken, maak ik het verschil. Ik help je bij het realiseren van je bedrijfsdoelen, het structureren van je organisatie en het versterken van je menselijke kapitaal. Ik geef je richting om op te koersen!

Hoe het begon…

Sinds 2000 ben ik actief in diverse HR-functies bij uiteenlopende werkgevers. Vaak als manager met de opdracht om een reorganisatie door te voeren. En tegelijk om de medewerkers voor de nieuwe situatie te motiveren en te enthousiasmeren.

En dat is mijn passie: veranderingen doorvoeren om te verbeteren.
En daar ligt ook mijn kracht: medewerkers helpen om zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken en mee te krijgen naar een betere organisatie die toekomstbestendig is.

Hoe ik het aanpak…

Elke verandering is anders. En elke organisatie is uniek. Logisch dus dat mijn werkwijze per opdracht verschilt. Maar mijn aanpak heeft wel overeenkomsten. Zo wil ik eerst de organisatie, de functies, de wensen én de mensen doorgronden. Hoe werk je nu en wat werkt beter? Of efficiënter? En voelt iedereen zich daar prettig bij? Of is iedereen daarvoor nog wel nodig?

Eén ding staat vast: hoe groot of complex ook het probleem, er is altijd een oplossing.

Hoe ik werk…

Als het gaat om reorganisaties, het stroomlijnen van processen of het optimaliseren van een afdeling, werk ik vaak volgens de Lean-methode. Ik help je om effectiever en efficiënter te werken. Daarbij gaat het om de juiste balans tussen purpose, process en people.

Purpose: wat waarderen je klanten echt? Waar? Wanneer? Hoe? En waarom?

Process: hoe bereik je met minimale middelen maximale klantwaarde?

People: hoe creëer je een cultuur waarbinnen iedereen actief betrokken kan zijn bij de juiste uitvoering en continue verbetering?

Brandaan zocht en vond…

Op het eiland van mijn oorsprong, Terschelling, is de Brandaris een markant lichtbaken. De vuurtoren is genoemd naar Brandaan, de middeleeuwse monnik die van zijn geloof was gevallen. Als boetedoening moest hij een jarenlange oceaanreis ondernemen om alle wonderen waarin hij niet geloofde te aanschouwen en zo de waarheid te ontdekken. In een andere versie was de reis geen straf, maar een zoektocht naar Het Land van Belofte aan de andere kant van de oceaan. Welk motief ook, onderweg overkwamen hem fantastische belevenissen en onderging hij vele beproevingen. Eenmaal veilig thuis verkoos hij het paradijs boven het aardse leven. De heilig verklaarde Brandaan is de schutspatroon van reizigers en zeelieden.

Zoals Sint-Brandaan de waarheid zocht en vond, zo is ook mijn carrière een ontdekkingstocht naar wat waar is. Dat wil zeggen naar de beste manier om je werk te organiseren, je bedrijfsdoelen te bereiken en je medewerkers in te zetten. En in die zoektocht heb ik heel wat ‘wonderen’ overboord gezet en enkele ‘waarheden’ gevonden: strategieën en organisatiemodellen die echt werken.

Volgende project samen doen?

Neem contact op en ontdek hoe Brandaan HR Consultancy jouw organisatie verder kan helpen.

Neem gerust contact op!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.